Beeld en geluid museum

  • Geüpdatet
  • Geplaatst in Miscellaneous
  • 3 minuten gelezen

Beeld en geluid museum

In het Beeld en Geluid museum te Hilversum ontdek je op unieke en interactieve wijze de geschiedenis van de Nederlandse televisie en radio. Met behulp van audiovisuele tentoonstellingen, archieven en ervaringsgerichte opstellingen leer je over de impact die deze media hebben gehad op de Nederlandse cultuur en samenleving. Zowel volwassenen als kinderen kunnen genieten van de vermakelijke en leerzame ervaring die het museum biedt.

Het beeld en geluidmuseum is leuk voor het hele gezin

Van audiovisuele tentoonstellingen tot ervaringsgerichte opstellingen, kinderen kunnen zelf ontdekken hoe de Nederlandse media onze samenleving hebben gevormd en veranderd. Kinderen kunnen hier rondrennen en spelen, terwijl ze ondertussen iets nieuws leren over onze cultuur en geschiedenis. Het Beeld en Geluid museum is de perfecte plek voor jonge ontdekkingsreizigers en avonturiers die de spannende wereld van media willen ontdekken!

Het Beeld en Geluid museum is niet alleen een reis door de geschiedenis van de Nederlandse media, die leuk is voor kinderen. Het is ook een emotionele rollercoaster voor volwassenen.

Wanneer je door de interactieve tentoonstellingen loopt en de archieven doorzoekt, zul je plotseling oog in oog staan met flitsen uit je eigen verleden. Herinneringen van de programma’s die je als kind bekeek en de radiozenders die je als tiener beluisterde, komen op een spectaculaire manier tot leven. Het is een nostalgische trip vol herinneringen en emoties die je terugvoeren naar een tijdperk vol onbezorgdheid en plezier.

Het is de ultieme manier om weer verbonden te raken met je eigen verleden, terwijl je geniet van de rijke en fascinerende geschiedenis van de Nederlandse media.

Je kunt als je klaar bent ook nog even wat drinken. Het sfeervolle café is geopend tijdens de openingsuren van het Mediamuseum, dat toegankelijk is voor mensen met een beperking.

Daarnaast is het buitenterras, evenemententerrein en het gebied onder de luifel bij de ingang zijn geheel rookvrij. Voor rokende bezoekers zijn er twee aparte rookgelegenheden ingericht.

Wanneer kan Beeld en Geluid bezoeken?

Plan je bezoek aan het Beeld en Geluid museum! Het museum is geopend van dinsdag tot en met zondag, van 10:00 tot 17:00 uur. Let wel op, want bij speciale vakantiedagen of feestdagen kunnen de openingstijden afwijken.

De toegangsprijzen zijn als volgt: volwassenen betalen €19,50 en kinderen tussen 8 en 17 jaar betalen €12,50. Kinderen van 0 tot 7 jaar mogen gratis naar binnen, net als mensen met een Museumkaart, VriendenLoterij VIP-KAART, of ICOM-pas. CJP-kaarthouders en studenten betalen €9,50. Begeleiders van rolstoelgebruikers en Autipashouders mogen gratis mee naar binnen.

Vergeet niet dat het reserveren van een tijdslot voor je hele bezoek verplicht is. Heb je meer tijd nodig, reserveer dan een extra tijdslot.

Als je ons bezoekt, kun je het beste ons adres op de Media Parkboulevard 1, 1217 WE invoeren in je navigatiesysteem. Op oudere navigatiesystemen vind je ons op Sumatralaan 45, 1217 GP. Beeld & Geluid bevindt zich tegenover het NS-station Hilversum Media Park.

Je kunt parkeren in onze parkeergarage. De inrit bevindt zich direct na ons gebouw aan je linkerzijde. Het tarief is €1,50 per uur (maximaal dagtarief is €9,00). De garage beschikt over twee oplaadpalen voor elektrische auto’s. Als er geen plek is in onze garage, probeer dan parkeerdek A op het Media Park. Er zijn een beperkt aantal gratis mindervalidenplaatsen aan de zijkant van het gebouw, achter de bushalte.

Geef een reactie